Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Octombrie 2014 | 13:41
Vinurile din Moldova ar putea ajunge la consumatorii din Mexic
Vinurile moldoveneşti ar putea ajunge pe piaţa din Mexic. Declaraţia a fost făcută de ambasadorul Mexicului în Republica Moldova, în cadrul unei manifestaţii dedicate Zilei Independenţei Mexicului, marcată în premieră la Chişinău, anunţă Mesager.
Ricardo Tarcisio Navarrete-Montes de Oca, ambasadorul Mexicului în Moldova a adus un omagiu poporului mexican şi celui mai mare erou Hidalgo,care în 1810 a îndemnat populaţia la lupta pentru eliberarea de colonizatori. Excelența sa a vorbit despre economia Mexicului care se află pe locul 14 în clasamentul mondial. „Avem acorduri de comerţ cu 45 de ţări,or, Mexicul este o platformă ideală pentru investiţii. În Republica Moldova importăm utilaje agricole, aparataj electronic, autoturisme, echipamente energetice. Suntem interesaţi de vinurile moldoveneşti, ne dorim o consolidare a relaţiilor cu Republica Moldova în toate domeniile, inclusiv, în sfera culturii”, a declarat ambasadorul Mexicului la Chișinău.

Deși Mexicul are un potenţial mare de valorificat, deocamdată, schimburile comerciale sunt modeste. ”Dacă reușim să dezvoltăm relaţiile noastre cu SUA în aspect comercial şi lucrul acesta se face foarte bine, va fi un element foarte bun pentru dezvoltarea relaţiilor noastre comerciale şi în regiune, în general, inclusiv, în Mexic”, a menționat Valeriu Chiveri, viceministru de Externe.

În 2013 cifra de afaceri dintre Mexic şi Republica Moldova a depăşit suma de 80 de milioane de lei. Relaţiile diplomatice dintre ţara noastră şi Statele Unite Mexicane au fost stabilite pe 14 ianuarie 1992.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam