Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Martie 2015 | 16:41
Vinurile din Nisporeni au fost premiate la concursuri internaţionale
Vinurile produse de Şcoala profesională din Nisporeni au fost premiate la Concursul Internaţional de Vinuri „Berliner Wein Trophy 2015”. Instituţia a luat medalia de aur pentru vinul Chardonnay Barrique 2012 şi argintul - pentru Cabernet Sauvignon 2012. La concurs au fost prezentate 5250 de vinuri din mai multe ţări ale lumii.
„Berliner Wein Trophy” este una dintre cele mai importante competiții la nivel internațional. Vinurile prezentate de școala profesională din Nisporeni au fost produse de elevi în vinăria instituției, care este echipată cu utilaj modern, ce corespunde standardelor europene de calitate şi igienă.

Elevii studiază aici întregul ciclu de producere a vinului, de la plantarea viţei-de-vie până la îmbuteliere. Vinăria a fost deschisă în cadrul proiectului „Mol.Agri”, lansat acum nouă ani.

În anul 2015, brandul „Crescendo” a mai obținut o medalie de argint pentru vinul Cabernet Sauvignon în cadrul concursului „Chișinău Wines & Spirits Contest”, ediția a XXIV-a, la care au participat două mii de vinuri din 16 țări.

În total, la Școala profesională din Nisporeni studiază în jur de 300 de elevi la meseriile viticultor, apicultor, bucătar, tractorist, mașinist în producția agricolă etc.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam