Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Noiembrie 2014 | 16:39
Vinurile şi produsele agricole moldoveneşti promovate în Canada
Acţiunile de promovare pe piaţa canadiană a vinurilor şi produselor agricole moldoveneşti au avut loc în perioada 1-4 noiembrie 2014, la Montreal, cel mai mare centru urban, industrial şi financiar din provincia Quebec şi al doilea după mărime din Canada.
Seria de acțiuni organizate la Montreal a inclus participarea, în perioada 1-3 noiembrie, a vinurilor unor companii vinicole autohtone la cea mai importantă expoziție anuală din Quebec dedicată vinurilor de import – „RASPIPAV 2014”, anunță Ambasada Republicii Moldova în Canada.

Programul misiunii economice moldovenești în Quebec a mai inclus vizite la unele întreprinderi specializate în producerea și comercializarea vinurilor, unde delegația moldovenească a avut ocazia să se familiarizeze cu tehnologiile implementate de producătorii locali la producerea vinului și cultivarea viței de vie.

Discuțiile la compania de stat SAQ, al doilea cel mai mare importator de vinuri din Canada, au permis delegației din Republica Moldova să se familiarizeze cu cerințele de import și comercializare a băuturilor alcoolice pe piața din Quebec, precum și informarea interlocutorilor despre tradițiile seculare de cultivare a viței de vie și de producere a vinurilor de calitate, care devin tot mai cunoscute pe piața mondială.

Acțiunile promoționale au continuat cu organizarea unui salon de prezentare și degustare dedicat vinurilor moldovenești, la care au participat reprezentanți ai companiei de stat „Société des alcools du Québec”, somelieri și jurnaliști de specialitate din Quebec, reprezentanți ai comunității moldovenilor din Quebec.

Un alt subiect important aflat pe agenda discuțiilor din Quebec l-a constituit importul fructelor și legumelor din Republica Moldova, precum și a altor produse agroalimentare autohtone.

Viceministrul Agriculturii și Industrie Alimentare, Vlad Loghin, a avut în acest scop o întrevedere cu Michel Cheaib, vicepreședintele uneia dintre cele mai importante rețele de supermarkete de fructe și legume din provinciile Quebec și Ontario, Adonis, în cadrul căreia au fost discutate perspectivele de colaborare cu producătorii agricoli din Republica  Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam