Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Octombrie 2015 | 16:30
Vinurile moldoveneşti apreciate la o prestigioasă expoziţie în Cehia
Republica Moldova a fost prezentată, în premieră, la cea de-a 15-a ediţie a expoziţiei „International Wine Show Prague”. În cadrul evenimentului 16 companii vitivinicole din Moldova au oferit publicului internaţional peste 200 de vinuri din soiuri locale şi europene sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”.
Potrivit Ambasadei Moldovei la Praga, în cadrul expoziţiei au avut loc prezentări și sesiuni de degustare profesională de vinuri și divinuri, master-class-uri oferit de către Christy Canterbury, expertă americană, deținătoare a prestigiosului titlu de „Master of Wine”, care a oferit participanților informații despre vinurile moldovenești și a elucidat valențele gustative ale celor mai fine băuturi produse în țara noastră.

Viorel Garaz, expert marketing al Oficiului Național al Viei și Vinului, a menționat că Cehia prezintă un interes strategic pentru vinurile moldovenești, deoarece în 2015 exportul de vin îmbuteliat din această țară a crescut cu 21%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar piața de desfacere cehă are un potențial de creștere considerabil.

La ediția expoziției „International Wine Show Prague” peste 600 de vizitatori au avut posibilitatea să facă cunoştinţă cu producția vinicolă prezentată de 79 de expozanţi din 17 țări participante.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam