Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Noiembrie 2014 | 09:53
Vinurile moldoveneşti, promovate în Canada
Cinci companii vitivinicole din Republica Moldova şi-au prezentat producţia importatorilor şi distribuitorilor de vinuri din Canada în cadrul unei serii de evenimente promoţionale. Acestea au fost organizate, în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2014, în oraşele Toronto şi Montreal de către Ambasada Republicii Moldova în Canada, în cooperare cu Oficiul naţional al viei şi vinului.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova la Montreal, scopul acestei inițiative este de a face cunoscută producția vitivinicolă moldovenească pentru consumatorul canadian, de a promova mărcile naționale pe piața canadiană și de a stabili parteneriate de afaceri cu importatorii locali.

La sfârșitul lunii octombrie, la Toronto, cea mai mare metropolă și centrul industrial și financiar canadian, s-a aflat o delegație oficială din Republica Moldova, condusă de Vlad Loghin, viceministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Din delegație au mai făcut parte Dmitri Munteanu, director al Oficiului național al viei și vinului și reprezentanți ai producătorilor de vinuri din Republica Moldova.

Cu această ocazie, la Toronto a fost organizat un salon de prezentare cu degustare a producției vinăriilor moldovenești. La eveniment au participat reprezentanții autorităților regionale, conducerea companiei de stat Liquor Control Board of Ontario (LCBO), cel mai mare importator de băuturi alcoolice din lume, care exercită monopolul statului în domeniul importului și comercializării băuturilor alcoolice în provincia Ontario, numeroși membri ai celei mai mari asociații de producători, importatori și distribuitori de vinuri din Ontario – Drinks Ontario, mai mulți oenologi de referință și experți de la principalele publicații de specialitate din Toronto și provincia Ontario.

Evenimentul s-a bucurat de interes în rândul experților și importatorilor de vinuri din Ontario care au remarcat caracterul inedit al evenimentului, aceasta fiind prima prezentare de vinuri moldovenești din Toronto.

Delegația din Republica Moldova a avut și o serie de întrevederi cu Deborah Stark, viceministrul Agriculturii în Guvernul provinciei Ontario, care concentrează aproape 40 de procente din populația Canadei  și cu directorii responsabili pentru import și comercializare de vinuri ai companiei de stat LCBO.

Seria de acțiuni promoționale va continua în perioada 1-4 noiembrie, la Montreal.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam