Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Iunie 2015 | 10:25
Vinurile moldoveneşti - promovate în Portugalia
Într-un restaurant select din oraşul portughez Sintra a fost organizată o seară de promovare a vinurilor şi culturii moldoveneşti. La eveniment au participat Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia şi Vasile Popovici, ambasadorul României în Portugalia.
În cadrul evenimentului, localnicii şi turiştii au avut posibilitatea să aprecieze calitatea celor mai selecte vinuri, precum şi să aplaude evoluţia artiştilor din comunitate, care au prezentat piese din folclorul moldovenesc.

Serata a avut loc și datorită eforturilor Centrului de Cultură şi Artă „Trei Culori”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam