Loading
ro ru en




Moldovenii în lume
Loading
26 Noiembrie 2014 | 13:36
Vinurile moldoveneşti promovate la expoziţia din Olanda
Zece vinării din Republica Moldova, sub egida Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, au participat la cea de-a şasea ediţie a expoziţiei „World Bulk Wine Expo” (WBWE) din Amsterdam, Olanda. Evenimentul a fost organizat în perioada 24-25 noiembrie, la centrul expoziţional RAI din Amsterdam.
Expoziția „World Bulk Wine Expo” (WBWE) este cel mai mare for european care întrunește în decursul a 48 de ore producătorii și cumpărătorii de vin în vrac din întreaga lume. În acest an la WBWE au participat producători de vin în vrac din 18 țări, printre care și Republica Moldova.

La eveniment a fost prezent ambasadorul Republicii Moldova la Haga, Emilian Brenici, precum și vicedirectorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Vitalie Pănuță, care a prezentat sectorul vitivinicol din Republica Moldova.

„Evenimentul, unic de felul său, a constituit o oportunitate excepțională pentru vinificatorii moldoveni de a stabili contacte comerciale cu principalii cumpărători, distribuitori și brokeri de vin la nivel mondial, care au apreciat calitatea vinului moldovenesc”, a declarat Vitalie Pănuță.

Formatul expoziției este unic, aceasta fiind împărțită în patru zone. Cele zece vinării moldovenești, reunite la un stand comun, au prezentat 60 de tipuri de vin de înaltă calitate în fața a mii de vizitatori, printre care principalii cumpărători de vin în vrac din lume, se spune într-un comunicat al Oficiului Naţional al Viei şi Vinului.

De asemenea, cumpărătorii au putut degusta 20 de tipuri de vinuri moldovenești, fiind ghidați doar de calitatea vinului și de o etichetă de identificare cu cele mai relevante informații despre băutură.

Costurile legate de participarea companiilor vinicole la eveniment au fost acoperite din Fondul Național al Viei și Vinului.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam