Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
18 Aprilie 2016 | 09:17
Vinurile moldoveneşti sunt promovate pe piaţa elveţiană
Un producător de vinuri din Republica Moldova participă la cea de-a 21-a ediţie a Salonului internaţional „ARVINIS” care se desfăşoară în localitatea Morges, Elveţia, în perioada 13 – 18 aprilie.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Confederația Elvețiană, expoziţia este una dintre cele mai importante din domeniul comerţului vinului din acea țară, iar ediția de anul acesta reuneşte circa 150 de participanţi, inclusiv producătorul moldovean Ion Gherciu, stabilit în cantonul Vaud.

Ambasadorul Tudor Ulianovschi a salutat participarea la acest eveniment a oenologului moldovean ale cărui vinuri lansate sub denumirea „Vins Bessarabie” (produse în Republica Moldova şi îmbuteliate în Elveţia) constituie primele produse vinicole autohtone care sunt promovate pe piaţa elveţiană.

Totodată, a fost remarcată originalitatea standului expoziţional „Vins Bessarabie”, care reprezintă o incursiune istorică succintă asupra producerii vinurilor în teritoriul dintre Prut şi Nistru de către vinificatorii elveţieni din cantonul Vaud.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam