Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Februarie 2017 | 12:50
Vinurile moldoveneşti cuceresc pieţele din Canada
Datele statistice privind exportul de vinuri şi de preparate alimentare în Canada indică o creştere considerabilă în ultimii ani. Cu toate acestea, potrivit ambasadoarei Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi, Republica Moldova rămâne restanţieră la importul de fructe şi legume proaspete, relatează Radio Moldova Actualităţi.
„Datele statistice indică că exportul vinurilor moldovenești în Canada au crescut în ultimii ani mai bine de zece ori. O creștere a fost marcată, de asemenea, și de exportul produselor preparate. În ceea ce privește produsele în formă proaspătă, fructele și legumele, aici se lucrează intens pentru a asigura conformitatea standardelor fito-sanitare aplicate în Republica Moldova cu cele aplicate în Canada. Este un proces destul de anevoios, complex, dar sper să izbutim până la urmă”, a declarat ambasadoarea Republicii Moldova în Canada, Ala Beleavschi.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam