Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Noiembrie 2015 | 09:24
Vinurile moldoveneşti, în topul preferinţelor la o expoziţie din Belarus
Vinurile moldoveneşti s-au clasat în topul preferinţelor la o expoziţie internaţională din Belarus. În premieră, nouă producători autohtoni s-au reunit sub un brand unic de ţară, cu genericul „Vinul Moldovei", relatează Mesager.
Alături de renumitele mărci de vinuri din Italia, Grecia şi Georgia, licorile moldoveneşti au avut un mare succes, a declarat directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu.

Piaţa din Belarus deţine primul loc la capitolul importuri de vinuri în vrac din ţara noastră şi locul şase pentru cele îmbuteliate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam