Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
26 Noiembrie 2015 | 10:02
Vinurile moldoveneşti, înalt apreciate de experţi internaţionali
Vinurile moldoveneşti cuceresc piaţa europeană. 13 companii din ţara noastră au fost apreciate înalt de experţii internaţionali la cel mai mare târg din lume dedicat comercializării vinurilor în vrac, desfăşurat în Olanda, relatează Measger.
Licoarea lui Bachus a fost expusă într-o gamă variată de produse, realizate din soiuri clasice, dar şi autohtone. Evenimentul a reunit producători, exportatori și cumpărători din peste 20 de țări.

Cheltuielile companiilor din Moldova prezente la eveniment au fost acoperite din Fondul Naţional al Viei şi Vinului.

În primele nouă luni ale anului 2015, companiile vinicole din ţara noastră au exportat peste 40 de mii de tone de vin în vrac în statele CSI și peste nouă mii de tone în alte țări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam