Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Mai 2016 | 15:32
Vinurile moldoveneşti, premiate cu medalii de aur
Vinurile moldoveneşti au fost recompensate cu 11 medalii: trei de aur şi opt de argint la Concours Mondial de Bruxelles, ce s-a desfăşurat între 29 aprilie – 1 mai 2016, la Plovdiv, Bulgaria, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la finewine.md.
În acest an, la Concours Mondial de Bruxelles au participat peste 9 000 de vinuri din toată lumea.

Doar o treime dintre probele participante au fost recompensate cu medalii, iar juriul a fost alcătuit din circa 300 de profesionişti din 50 de ţări.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam