Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iunie 2018 | 16:16
Vinurile moldoveneşti, promovate la Vilnius
Un eveniment de promovare a turismului vitivinicol din Republica Moldova, cu o degustare a celor mai alese vinuri oferite de către zece producători autohtoni, a fost organizată la Vilnius, de Ambasada ţării noastre în Lituania, în parteneriat cu Oficiul Naţional al Viei şi Vinului.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, evenimentul cu genericul „Discover Wine of Moldova” a avut drept scop promovarea vinurilor moldoveneşti, stabilirea relaţiilor noi de afaceri, consolidarea parteneriatelor existente şi cunoaşterea tendinţelor pieţei de vinuri lituaniene.

Invitații, printre care somelieri, jurnaliști, bloggeri, lideri de opinie și reprezentanți ai companiilor interesate în importul și distribuirea vinurilor moldovenești, au avut posibilitatea să deguste vinuri rafinate albe și roșii fabricate de companiile vinicole din țara noastră.

În aceiași zi, Centrul olandez de promovare a importurilor din țările în curs de dezvoltare (CBI) și Asociațiile producătorilor de vin din patru țări, inclusiv Republica Moldova, au organizat în premieră la Vilnius cel mai mare eveniment în regiunea baltică de degustare de vinuri din Europa de sud-est.

În anul 2018 Republica Moldova a fost desemnată Capitala Mondială a Turismului Vinicol.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam