Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Iulie 2014 | 11:33
Viza de scurtă şedere pentru Republica Moldova va putea fi solicitată online
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va lansa la 1 august curent serviciul e-Visa, care va permite solicitanţilor de viză de scurtă şedere în Republica Moldova să-şi întocmească dosarul în regim online, accesând portalul guvernamental www.evisa.gov.md.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, e-Visa este echivalentul vizei tradiţionale şi reprezintă o autorizaţie imprimată care conferă străinului dreptul de a intra pe teritoriul Republicii Moldova prin orice punct  de trecere a frontierei. Pentru obţinerea vizei, solicitantul va completa cererea în format electronic la care va ataşa pachetul necesar de acte. În cazul aprobării cererii, persoana va achita taxa de viză prin intermediul cardului bancar şi va recepţiona viza electronică la adresa e-mail.

Acest serviciu vine să faciliteze obţinerea vizei de către cetăţenii străini domiciliaţi în ţările în care nu există misiuni diplomatice sau oficii consulare ale ţării noastre, prin anularea obligativităţii prezenţei personale la ghişeu.

Proiectul aduce o contribuţie importantă în domeniul turistic şi de afaceri, cetăţenii străini urmând să beneficieze de un serviciu eficient, comod, rapid şi sigur. Serviciul e-Visa este parte a proiectului e-Transformare, susţinut de Banca Mondială şi implementat prin intermediul Centrului de Guvernare Electronică.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam