Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Iulie 2014 | 15:33
Vizită de promovare a vinurilor moldoveneşti în SUA
Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, însoţit de un grup de vinificatori moldoveni efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii. Obiectivul principal al deplasării este iniţierea unor acţiuni de asistenţă din partea americană a agricultorilor moldoveni care au pierderi de pe urma restricţiilor impuse de Federaţia Rusă la importul de fructe, legume, vinuri, carne şi conserve.
Vasile Bumacov va avea întrevederi la Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), la Banca Mondială şi la alte structuri de influenţă din această ţară. Pe parcursul zilei, ministrul Agriculturii va avea o întâlnire la USAID cu Paide Alexander, șef-adjunct al USAID pentru Europa şi Eurasia.

Pe agenda vizitei figurează o întâlnire a ministrului Bumacov cu reprezentanți ai Oficiului de Taxe și Comerț din cadrul Ministerului Finanțelor, părțile urmând să semneze un memorandum de înțelegere.

Totodată, mai multe companii din Republica Moldova vor avea posibilitatea să intre în contact cu distribuitorii americani, în încercarea de a-și vinde vinurile pe piața SUA.

Tot azi, la Washington, va avea loc o prezentare a 34 de soiuri de vin moldovenesc, la eveniment fiind invitați comercianți din SUA și reprezentanți ai presei. Pe 31 iulie, la New York, este programat un seminar de degustare cu explicaţiile de rigoare privind specificul vinurilor moldoveneşti, se spune într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam