Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Septembrie 2015 | 16:12
Voievodate din Polonia, interesate să dezvolte noi parteneriate cu Republica Moldova
Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 10 septembrie, o întrevedere cu voievodul de Lodz, Jolanta Chelminska, şi voievodul de Cuiavia-Pomerania, Ewa Mes. Oficialii polonezi au reiterat interesul de a dezvolta noi parteneriate cu Republica Moldova.
Interlocutorii au discutat despre proiectele care se implementează cu sprijinul Poloniei şi au reiterat importanţa atragerii a cât mai multor investiţii polone în economia Republicii Moldova.

În context, oficialul moldovean a adus mulţumiri pentru asistenţa financiară din partea Poloniei acordată prin intermediul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare în domenii precum securitatea publică şi managementul frontierei, dezvoltarea regională, consolidarea capacităţilor APC şi APL, agricultura şi dezvoltarea rurală.

De asemenea, ministrul Natalia Gherman a propus continuarea programelor de preluare a bunelor practici de la partea polonă în domeniul administraţiei publice locale, precum şi efectuarea unor schimburi de experienţă între funcţionarii publici.

La rândul lor, Jolanta Chelminska şi Ewa Mes au subliniat susţinerea fermă a aspiraţiilor europene şi promovarea activă a intereselor ţării noastre în vederea alinierii la standardele europene.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam