Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Iulie 2014 | 16:41
Youth String Orchestra concertează astăzi la Ateneul Român din Bucureşti
Youth String Orchestra concertează, miercuri, 16 iulie, la Ateneul Român din Bucureşti în cadrul Festivalului Internaţional „Vara Magică 2014”, acesta fiind cel de-al doilea spectacol din cadrul concertelor de vară 2014 preconizate de orchestra de tineret.
Muzicienii din Republica Moldova  vor participa la Festivalul Internaţional „Vara Magică 2014”, ediţia III, susţinută cu sloganul „Orchestre de Tineret omagiază Bucureștiul”, alături de Orchestre Naționale de Tineret din România, Spania și Franța.

La primul concert lansat în această vară, cei 35 de tineri din Chişinău Youth String Orchestra au interpretat muzică semnată de compozitori de valoare ca Felix Mendelssohn, Astor Piazzolla, Dmitri Şostakovici și Piotr Ceaikovski. Concertul a fost dirijat de Gabriel Bebeşelea din România, iar în calitate de soliști au evoluat Alexandra Tîrşu – vioară, care îşi face studiile la Universitatea de Muzică şi Arte Interpretative din Viena şi Dan-Iulian Druţac – vioară, care studiază la Whitgift School şi Departamentul pentru juniori de la Guildhall School of Music and Drama din Marea Britanie.

Pe 17 şi 19 august vor fi organizate dialoguri despre muzică numite şi „Camerata Chişinău” la Muzeul Naţional de Artă, iar pe 22 august va avea loc Concertul Open Air în Scuarul Catedralei.

În acest an, evenimentele de vară realizate de Chișinău Youth Orchestra, ediția IV, se alătură campaniei de colectare de fonduri „Renaște Moldova”, proiect inițiat de Institutul Mamei și Copilului în scopul modernizării blocului maternității.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam