Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Decembrie 2015 | 10:51
Zece cetăţeni moldoveni au fost deportaţi din UE şi Federaţia Rusă pe parcursul săptămânii trecute
În perioada 21-27 decembrie, doi cetăţeni moldoveni au fost neautorizaţi în Uniunea Europeană, alţi doi fiind deportaţi. În Federaţia Rusă a fost limitată intrarea pentru şase conaţionali, iar opt au fost deportaţi, anunţă Poliţia de Frontieră.
Angajaţii Poliției de Frontieră au depistat şi reţinut 84 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova: 19 persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere, patru persoane au încălcat frontiera de stat,  iar 24 de cetăţeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova.

În perioada de referință, oamenii legii au înregistrat șapte persoane documentate pentru tentativă de transportare ilegală a mărfurilor nedeclarate peste frontiera de stat și 28 de persoane aflate în conflict cu legea și cinci unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei

Sursa citată menționează că în ultima săptămână, 26 de cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova.

Fluxul persoanelor care au traversat frontiera de stat a constituit 344 638 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 74 749 traversări. În perioada 24 – 27 decembrie 2015 au fost înregistrate 205 016 traversări, cu 7,5% mai mult decât în perioada similară a anului precedent.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam