Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Iulie 2015 | 11:29
Zece mii de basarabeni vor explora locurile turistice din România
Zece mii de basarabeni vor explora cele mai pitoreşti şi atractive locuri turistice din România în perioada 1 - 30 august. Tinerii vor avea ocazia să viziteze câteva mănăstiri şi casele memoriale ale unor personalităţi cunoscute pe ambele maluri ale Prutului, să facă plimbări urbane ghidate, precum şi popasuri la munte.
,,Îi invităm pe cetățenii Republicii Moldova să ia parte la o experiență de neuitat, să își creeze amintiri plăcute, o imagine corectă despre România și să lege noi prietenii. După ce vor surprinde esența acestei țări, vor putea reveni în stânga Prutului ca adevărați ambasadori ai istoriei și culturii comune bogate”, a declarat Elena Podoleanu, reprezentant al Platformei „Acțiunea 2012”, organizator.

Desfășurate în toate provinciile istorice ale României, tururile vor porni din Chișinău sau, la cerere, din alte localități unde se formează grupuri organizate. Piatra Neamț - Cheile Bicazului – Lacul Roșu – Toplița, Iași – Piatra-Neamț, Iași –Suceava – Putna sunt câteva dintre traseele destinate celor zece mii de basarabeni.  Transportul se va face cu autocarul, iar taxa de participare este una modică.

Excursia este organizată de Platforma unionistă „Acțiunea 2012”. În anul 2014, Platforma a adus în România 3000 de tineri basarabeni, care și-au petrecut câte trei zile în București sau în alte locații.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam