Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Iulie 2018 | 17:00
Zece moldoveni care îşi petreceau vacanţa în Ucraina, internaţi în spital
Zece moldoveni, dintre care opt copii şi doi maturi, au fost internaţi într-un spital din regiunea Nicolaev din Ucraina, cu toxiinfecţie alimentară. Ei îşi petreceau vacanţa într-o pensiune din zona de odihnă Koblevo, unde se presupune că s-au intoxicat, relatează Mesager.
Moldovenii s-au adresat la medic pe data de 18 iunie, acuzând vomă şi temperatură.
 
Bolnavii sunt internaţi în spital, iar medicii spun că starea lor este de gravitate medie.
 
Autorităţile ucrainene au demarat controale.
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam