Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iulie 2014 | 15:33
Zeci de artişti din Republica Moldova se alătură campaniei „Vedetele dăruiesc românism”
Zeci de artişti din Republica Moldova s-au alăturat campaniei „Vedetele dăruiesc românism” iniţiată de Platforma Unionistă „Acţiunea 2012” la începutul acestei luni. Mai mulţi artişti, printre care: Sergiu Voloc, Adriana Ochişanu, Anişoara Puică, Ion Raţă, Constantin Moscovici, Doina Sulac, Iurie Sadovnic, Mihai Ciobanu, Ricky Ardezianu, Anastasia Lazariuc au acceptat propunerea de a oferi câte un obiect personal sau câte un produs al activităţii lor artistice, spre a fi scoase la licitaţie.
Scopul licitației este de a se strânge suficiente resurse financiare pentru organizarea în această vară a unei „Școli de Cultură și Afirmare Românească”, de care vor beneficia 200 de tineri basarabeni. Fanii pot licita acum pentru CD-urile cu autograf ale îndrăgiților cântăreți, pentru tricoul lui Sergiu Voloc, casetofonul personal al Anastasiei Lazariuc sau cărțile oferite de Iurie Sadovnic. Licitația se desfășoară online, pe site-ul www.actiunea2012.ro până la data de 1 august 2014.

„Școlile de Cultură și Afirmare Românească reprezintă un proiect pe termen lung și foarte important pentru noi, întrucât ne-am propus să aducem cât mai mulți tineri basarabeni în locuri speciale din România. Deși ar trebui ca fiecare să aibă dreptul de a-și vizita Țara, aceste școli reprezintă pentru mulți unica șansă de a experimenta acest lucru. Din acest motiv am apelat la sprijinul artiștilor, care spre bucuria noastră au fost foarte receptivi”, a declarat Mihai Nicolae, co-președinte al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Potrivit organizatorilor, campania de susținere a românismului în Basarabia capătă amploare de la o zi la alta: tot mai mulți artiști de pe ambele maluri ale Prutului se alătură, iar prețul produselor de pe site crește continuu. Până în prezent, aproape 100 de vedete au dăruit în mod simbolic românism, printre care îi amintim pe Cătălin Josan, Laura Lavric, Ion Paladi, Alexandru Lozanciuc, Tudor Gheorghe, Nicolae Botgros, Corina Țepeș, Doina Arseni.

Până acum, Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” a organizat zece ediții ale „Școlii de Cultură și Afirmare Românească”, la care au participat, în total, peste 1000 de tineri etnici români din Republica Moldova. Banii rezultați în urma licitației vor fi investiți în desfășurarea următoarei ediții din această vară.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam