Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Septembrie 2014 | 12:03
Zeci de tineri vor participa la un schimb intercultural în Elveţia
40 de tineri din Republica Moldova vor merge în cadrul unui schimb intercultural în Elveţia. Programul prevede ca adolescenţii vor fi implicaţi în activităţi de educaţie non-formală împreună cu alţi tineri din Elveţia, Serbia sau Macedonia.
Eligibili pentru a aplica la program sunt tinerii care sunt născuţi în anii 1998 – 1999, cei care sunt interesaţi să cunoască cultura altor popoare şi sunt gata, la întoarcere, să împărtăşeşti cunoştinţele dobândite cu semenii săi.

Potrivit organizatorilor, mai multe şanse de a fi selectaţi au elevii care participă în cadrul activităţilor organizate de către proiectul „Dialog Intercultural în Moldova" şi cei care sunt voluntari sau membri ai unui ONG.

Proiectul  ce va demara în perioada 26 octombrie – 15 noiembrie este lansat de Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova (CNTM), cu suportul Fundaţiei pentru Copii „Pestalozzi" din Elveţia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam