Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Mai 2014 | 10:00
Zilele Culturii Republicii Moldova în Azerbaidjan
În Republica Azerbaidjan au avut loc recent Zilele culturii Republicii Moldova. Programul artistic al Zilelor a inclus o serie de acţiuni culturale în oraşele azere Baku şi Sumgait, cu participarea Ansamblului de muzică populară şi dans “Flueraş”, a formaţiei de muzică etno-jazz “Trigon”, precum şi vernisarea expoziţiei de fotografie artistică a renumitului maestru, Mihai Potârniche.
La acţiunea organizată de către Ministerul Culturii şi Turismului al Republicii Azerbaidjan, Ministerul Culturii al Republicii Moldova în cooperare cu Ambasada Republicii Moldova la Baku au participat mai mulţi oficiali azeri, membri ai corpului diplomatic acreditat la Baku, oameni de cultură şi artă, precum şi membrii organizaţiei diasporale moldoveneşti din Azerbaidjan, informează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

La Baku, ministrul Culturii, Monica Babuc, a avut întrevederi oficiale cu omologul său azer Abulfas Garayev și cu preşedintele Uniunii Arhitecţilor din Azerbaidjan, Elbay Gasim-Zade. Discuțiile au vizat elaborarea şi aprobarea unui plan mixt de acţiuni culturale, prevăzut pentru a fi implementate în perioada imediat următoare.

La ceremonia de inaugurare a Zilelor Culturii Republicii Moldova în Azerbaidjan, în calitate de invitaţi speciali, au participat ex-preşedintele moldovean Petru Lucinschi, ex-prim-ministrul Dumitru Braghiş, ex-preşedintele Letoniei Valdes Zaltres, ex-preşedintele Estoniei Arnold Ruutel şi ex-preşedintele României Emil Constantinescu.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam