Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Noiembrie 2017 | 09:13
Zilele Culturii Republicii Moldova, marcate în Israel
Zilele Culturii Republicii Moldova au început în Israel. Manifestaţia culturală de anvergură se desfăşoară în contextul aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-israeliene.
Prezent la eveniment, prim-ministrul Pavel Filip a menționat legăturile strânse dintre poporul moldovenesc și comunitatea evreiască, care au convieţuit în pace, prietenie şi bună înţelegere de-a lungul timpului, îmbogățindu-și reciproc cultura şi tradiţiile. În această ordine de idei, Pavel Filip a evidențiat contribuția valoroasă a mai multor personalități de origine evreiască, care au rădăcini moldoveneşti, la edificarea și dezvoltarea Israelului. Printre ei şi Shmuel Cohen - compozitorul imnului Israelului, originar din Ungheni.
 
„Ne mândrim cu aceste personalităţi, originare din Republica Moldova. În acelaşi timp, regretăm că au plecat din ţara noastră, pentru că Republica Moldova are nevoie de astfel de oameni talentaţi”, a subliniat Pavel Filip.
 
Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a remarcat simbolismul inaugurării evenimentului de către renumitul Ansamblu Național Academic de Dansuri Populare „Joc”.  „Ansamblul „Joc” s-a afirmat pe parcursul anilor ca o veritabilă instituție de promovare a celor mai valoroase tradiții și obiceiuri naționale. Este un adevărat mesager al artei și culturii poporului nostru în străinătate”, a spus premierul.
 
Prezentă la eveniment, vicepreşedinta Knessetului, Tali Ploskov, a salutat delegaţia din Republica Moldova, de unde este originară şi ea. „Moldova are oameni deosebiţi şi posibilităţi de a se dezvolta şi a deveni o ţară modernă şi prosperă”, a spus vicepreşedinta Legislativului statului Israel.
 
Zilele Culturii Republicii Moldova în Statul Israel sunt organizate în perioada 9-11 noiembrie a.c.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:
Ştiri
Promo
Radio Moldova
Radio Moldova Muzical (RMM), va transmite, în direct, de la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, din capitală, concertul simfonic dedicat aniversării a 160 ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul va avea loc mâine, 24 ianuarie, cu începere de la ora 18:05.
Moldova 1
Astăzi, la „Cine vine la noi?” discutăm despre disciplinarea pozitivă a copiilor. Cum implicăm copiii în treburile casnice şi de la ce vârstă? Ce sarcini se potrivesc fiecărei vârste şi ce au de pierdut copiii care nu sunt implicaţi în activităţile familiale? Răspunsurile la acestea, dar şi alte întrebări le aflaţi în această seară, de la ora 17:20, la televiziunea publică naţională.
mai multe emisiuni: TV | Radio
Curs BNM
Abonare la Știri
Live Stream
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam