Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
08 Iunie 2016 | 18:30
Zilele Diasporei se vor desfăşura în fiecare an
Zilele Diasporei vor fi organizate anual în a treia săptămână a lunii august. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de către Guvern.
Potrivit deciziei, în Republica Moldova, în fiecare an, la finele celei de-a treia săptămâni a lunii august, vor fi organizate evenimente şi manifestaţii dedicate diasporei, iar o dată la doi ani, în cadrul Zilelor Diasporei,  se va convoca Congresul ordinar al diasporei. Evenimentele se vor desfăşura pe întreg teritoriul țării, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova.

Decizia a fost luată la solicitarea reprezentanţilor diasporei moldoveneşti din diferite ţări, care au menţionat necesitatea stabilirii unei perioade fixe pentru Zilele Diasporei, luând în calcul şi experienţa anilor 2014-2015. 

Documentul mai prevede instituirea Comitetului organizatoric, din care vor face  parte reprezentanţi ai Cancelariei de Stat, Ministerelor Afacerilor Externe, al Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, al Educaţiei, Culturii şi al Tineretului şi Sportului. Comitetul va acţiona în comun cu alte ministere şi autorităţi administrative centrale şi locale, în vederea bunei desfăşurări a Zilelor Diasporei.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam