Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2014 | 14:34
Zilele Diasporei vor avea loc la nivel naţional şi local
În fiecare an, în perioada 28-30 august, se vor desfăşură Zilele Diasporei pe întreg teritoriul ţării. Evenimentele se vor organiza la nivel naţional şi local şi vor avea loc sub patronajul Guvernului. Executivul a aprobat vineri, 11 iulie, un proiect cu privire la organizarea Zilelor Diasporei şi a Congresului al VI-lea al diasporei.
Cel de-al Vl-lea Congres al diasporei se va desfăşura la Chişinău, în perioada 1-3 septembrie 2014, la care vor participa reprezentanții diasporei moldovenești din Italia, Franța, Federația Rusă, Grecia, România, Portugalia, Estonia, Germania, Elveția, Lituania, SUA, Marea Britanie, Suedia, Liban, Regatul Țărilor de Jos, Cehia, Irlanda, Kazahstan și Canada.

Evenimentele sunt organizate pentru fortificarea comunicării dintre Guvern şi diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova, consolidarea capacităţilor diasporei şi edificarea unor punţi de legătură cu cetăţenii ţării, indiferent de locul unde se află.

Totodată, a fost constituit și comitetul de organizare a Zilelor Diasporei şi a Congresului al Vl-lea al diasporei, fiind aprobată și componenţa nominală.

Cheltuielile necesare pentru organizarea şi desfăşurarea celor două evenimente vor fi acoperite din contul şi în limita alocaţiilor bugetare aprobate anual Cancelariei de Stat. Comitetul de organizare va atrage şi sponsorizări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam