Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iunie 2014 | 16:02
Ziua copiilor, serbată de moldovenii din Padova
Ziua copilului a fost sărbătorită şi de către diaspora moldovenească din Italia. Astfel la Biserica "Naşterea Maicii Domnului" din Padova fost prezentat un concert cu această ocazie.
Copiii și părinții lor au asistat la slujba divină de duminică, după care au participat la festivitate cu un recital de poezii și cântece dedicate acestei sărbători.
Oaspetele de onoare al manifestării a fost Oleg Nica, consul al Republicii Moldova la Padova. Oficialul moldovean a felicitat copiii și părinții prezenți cu însemnata sărbătoare și a mulțumit parohului Bisericii pentru invitație și organizarea evenimentului.

Potrivit informației plasate pe un site de socializare, picii au primit și cadouri oferite de Biserica „Nașterea Maicii Domnului", Biroul Relațiilor Interetnice, Asociația „Gazeta Basarabiei” și Asociației „Moldavi nel Veneto”.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam