Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Mai 2014 | 15:33
Ziua Copilului va fi serbată şi de moldovenii din Grecia
Ziua Internaţională a Copilului va fi motiv de sărbătoare şi pentru moldovenii stabiliţi în Grecia. Astfel, Uniunea Moldo-Elenă „Al. Ipsilantis” va organiza pe 1 iunie a patra ediţie a acestei sărbători în capitala elenă, eveniment care va demara sub genericul „Sportul - prietenul copiilor”.
Președintele acestei organizații, Svetlana Lisagor Vergis, a spus pentru trm.md că programul manifestărilor din acest an include ștafete sportive la care vor participa atât copiii, cât și maturii. La acțiunile organizate cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului vor lua parte și discipolii școlii duminicale de dansuri.

Organizatorii promit multe surprize participanților. Scopul evenimentului este „consolidarea comunităţii moldave din Atena, promovarea valorilor precum familia, prietenia şi modul sănătos de viaţă”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam