Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Noiembrie 2015 | 11:19
Ziua Culturii Republicii Moldova în Portugalia, la cea de-a cincea ediţie
Comunitatea moldovenilor din Portugalia se va întruni duminică, 8 noiembrie, la cea de-a cincea ediţie a Zilei Culturii Republicii Moldova în Portugalia.
„Am ajuns la cea de-a cincea ediție și sperăm ca descendenții noștri să continue această tradiție încă multe decenii, poate secole. Să menținem la acest capăt al latinității europene „focul din vatră”, să demonstrăm lumii că avem valori perene”, a declarat pentru TRM.MD, Rodica Gherasim, președinta Asociației Culturale a Imigranților Moldoveni „Miorița”.

Potrivit organizatorilor, acest eveniment va fi nu doar o oportunitate de promovare a culturii și tradițiilor, a produselor moldovenești, ci și un context pentru a genera interesul pentru mediul investițional moldovenesc.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam