Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Aprilie 2015 | 10:51
Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova, marcată de conaţionalii din Estonia
Ambasada Republicii Moldova în Estonia a organizat o acţiune festivă de celebrare a Zilei Drapelului de Stat. Evenimentul a marcat împlinirea a 25 de ani de la desemnarea oficială a tricolorului în calitate de Drapel de Stat.
La eveniment au fost invitaţi să participe membrii comunităţii moldovenilor în Estonia. A fost onorat Drapelul Republicii Moldova sub intonarea imnului de stat. Membrii comunităţii au recitat poezii şi au interpretat cântece dedicate evenimentului.

Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova a fost instituită pe 23 aprilie 2010.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam