Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Aprilie 2015 | 15:29
Ziua Drapelului de Stat, celebrată de diaspora moldovenească din 10 ţări
Peste zece asociaţii şi numeroşi cetăţeni moldoveni din zece ţări (Italia, Franţa, Canada, SUA, Olanda, Marea Britanie, Portugalia, Spania, Grecia şi Polonia) au organizat manifestaţii dedicate Zilei Drapelului de Stat.
Ei s-au mobilizat și au organizat concursuri și acțiuni menite să marcheze acest frumos eveniment, arborând drapelul Republicii Moldova la loc de cinste în casele lor și amintindu-și de țară, neam și de cei rămași acasă.

„Oriunde ne-am afla pe acest pământ, ne recunoaștem între noi prin limba pe care o vorbim și prin culorile care ne definesc: roșu, galben și albastru”, a fost mesajul diasporei cu ocazia celebrării Zilei Drapelului Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam