Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Aprilie 2015 | 14:10
Ziua Drapelului Republicii Moldova – motiv de întrunire pentru moldovenii din Bulgaria
Ziua Drapelului de Stat a fost un motiv de întrunire şi pentru moldovenii din Bulgaria. Întâlnirea a fost organizată de Ambasada Republicii Moldova la Sofia, în cooperare cu Asociaţia „Diaspora moldovenească „Роден край-Plai natal” şi cu Institutul Francofoniei pentru administrare şi gestiune (IFAG).
În cadrul evenimentului a fost făcută o scurtă prezentare a semnificaţiei Zilei Drapelului de Stat a Republicii Moldova şi ale festivităţilor care au avut loc în această zi la Chişinău, precum şi în alte localităţi ale țării.

Cu acest prilej, la Ambasadă, între membrii diasporei moldoveneşti din Bulgaria a avut loc un schimb de opinii privind activitatea asociaţiei, importanţa sprijinului acordat de către Bulgaria Republicii Moldova în efortul de integrare europeană şi rolul care îi revine fiecărui cetăţean în realizarea acestui scop.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam