Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Mai 2014 | 15:03
Ziua Europei serbată de moldovenii din Italia
Ziua Europei a fost motiv de sărbătoare şi pentru moldovenii din Italia, conaţionalii noştri s-au întrunit în cadrul unui concert derulat sub genericul „Primăvara Europeană” organizat de Asociaţia „Baştina”.
Potrivit organizatorilor, programul artistic al manifestării a inclus melodii populare și dansuri tradiționale moldovenești, iar un moment memorabil al evenimentului a fost „Hora Unirii” la care s-au alipit și membrii comunităților de români și polonezi prezenți la concert.Alexandru Marcinschi, președintele Asociației „Baștina” din Padova, a subliniat în cadrul evenimentului că această sărbătoare este o ocazie importantă pentru a demonstra că se poate trăi în prietenie şi solidaritate indiferent de apartenenţa etnică, culturală și ideologică.„Sperăm că pacea se va instaura în Europa care acum este bântuită de războiul civil din Ucraina, impus de separatiştii ruşi, susținuți de Federaţia Rusă, care a anexat peninsula Crimeea şi tinde să separe de Ucraina şi regiunile de est ale acesteia” a mai adăugat Alexandru Marcinschi.


Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam