Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Martie 2014 | 11:25
Ziua Femeii şi Mărţişorul, motiv de sărbătoare pentru moldovenii din Grecia
Moldovenii din Atena, Grecia, vor sărbători venirea primăverii şi „Ziua Femeii” în cadrul unui eveniment ce va avea loc duminică, 9 martie.
Potrivit organizatorilor, manifestarea va cuprinde un colaj de poezii recitate de copii, cântece și dansuri specifice folclorului moldovenesc. De asemenea, la eveniment vor fi prezentate cântece, poezii și dansuri grecești, iar invitata specială a festivității va fi interpreta Eleni Tziamourani.

Evenimentul este organizat de Uniunea de Prietenie Moldo-Elenă „Alexandros Ipsilantis” în colaborare cu organizația UNESCO și Biroul pentru Relații cu Diaspora.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam