Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Iunie 2015 | 11:32
Ziua Iei sărbătorită şi la Strasbourg
Ziua Iei a fost sărbătorită şi la Palatul Europei, unde a avut loc inaugurarea expoziţiei cu genericul „Ia – bluza naţională, simbol de mândrie naţională”, organizată la iniţiativa Asociaţiei Studenţilor Români din Strasbourg (ADERS) cu suportul Reprezentanţelor Permanente ale Republicii Moldova şi României pe lângă Consiliul Europei.
La inaugurarea expoziției au participat membrii delegațiilor naționale la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei ale Republicii Moldova și României, inclusiv vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici.

Expoziția a fost admirată în egală măsură de către membrii APCE din partea altor state, reprezentanți ai Corpului diplomatic și consular din Strasbourg, etc.

Aceasta a inclus bluze naționale din colecții private, fotografii cu costume naționale, dar și alte elemente ale portului popular. Evenimentul a avut loc într-o atmosferă amiabilă, cu o degustare de vinuri din ambele țări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam