Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
23 Septembrie 2014 | 14:05
Ziua Independenţei Moldovei, serbată şi în Macedonia
Sărbătoarea Independenţei Republicii Moldova a fost motiv de întrunire şi pentru moldovenii stabiliţi în Macedonia. Cu această ocazie, cu suportul Consulatului Onorific la Skopje, a avut loc o recepţie festivă.
La evenimentul care a marcat cei 23 de ani de independentă a țării noastre au participat peste 100 de invitați, reprezentanți ai autorităților publice centrale, ambasadori și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Skopje, oameni de afaceri, precum și membrii comunității moldovenești.

Pe parcursul festivității, colaboratorii ambasadei au avut posibilitatea să discute cu oaspeții despre prioritatea cursului politic de integrare europeană a țării noastre, precum și despre caracterul prietenesc al relațiilor moldo-macedonene şi ascendența cooperării în diverse domenii.

În cadrul ceremoniei, a fost organizată o degustare a vinurilor şi divinurilor moldovenești care au fost înalt apreciate de oaspeții festivității.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam