Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Septembrie 2014 | 16:45
Ziua Independenţei Moldovei, serbată cu vin moldovenesc
Ambasada Republicii Moldova în Federaţia Rusă a organizat la 17 septembrie o recepţie dedicată Zilei Independenţei. Invitaţii au fost serviţi cu vinuri şi fructe moldoveneşti, iar atmosfera a fost întregită de un grup de instrumentişti din Republica Moldova, sub conducerea lui Marin Gheras, artist emerit în Moldova.
Ambasadorul Andrei Galbur și viceministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Grigorii Karasin, au susținut cu această ocazie discursuri în care au vorbit despre evoluţia și principalele repere în relaţiilor bilaterale moldo-ruse.

Ambasadorul Republicii Moldova s-a referit la semnificația zilei de 27 august 1991 pentru ţara noastră și a evocat succesele importante în procesul de integrare europeană realizate de țara noastră în anul curent, menționând, în același timp, importanța consolidării relațiilor de parteneriat cu Federația Rusă. La recepție a fost prezent şi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, aflat în vizită de lucru în Federația Rusă, notează ambasada Moldovei la Moscova.

Evenimentul a întrunit numeroși invitaţi între care oficiali din instituțiile federale și locale din Federaţia Rusă, ambasadori și membri ai corpului diplomatic acreditat la Moscova, personalităţi culturale, reprezentanţi ai comunităților diasporale şi tineri aflaţi la studii în Federaţia Rusă.

Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam