Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 August 2014 | 16:31
Ziua Independenţei Republicii Moldova, marcată şi în Statul Israel
Cea de-a 23-a aniversarea a independenţei Republicii Moldova a fost motiv de sărbătoare şi pentru moldovenii din Israel. Cu această ocazie, Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel a organizat la Tel Aviv o recepţie oficială care a întrunit participarea a peste 180 persoane.
Evenimentul a prilejuit rostirea unei alocuţiuni de către ambasadorul Anatol Vangheli, care a informat audienţa despre realizările Republicii Moldova după obţinerea independenţei atât pe plan internaţional, cât şi intern, în special cele legate de procesul de integrare a ţării noastre în Uniunea Europeană şi implementării reformelor democratice. De asemenea, a fost accentuată buna cooperare dintre Israel şi Republica Moldova în diverse domenii, fiind evidenţiată, totodată, importanţa sprijinului originarilor evrei din ţara noastră.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, la manifestare au participat înalţi oficiali israelieni, reprezentanţi ai instituţiilor centrale şi locale, corpului diplomatic acreditat în Israel, asociaţiilor originarilor evrei din Moldova, organizaţiilor non-guvernamentale israeliene, precum şi comunităţii oamenilor de afaceri. Acţiunea a fost onorată de  prezenţa a trei miniştri din cadrul Guvernului izraelian - ministrul de Externe, Avigdor Liberman, ministrul Turismului, Uzi Landau, şi ministrul Absorbţiei, Sofa Landver, precum şi de Patriarhul Ierusalimului Teophilos al III-lea, acest fapt inedit fiind remarcat de către participanţi.

În context, au fost aduse mulţumiri ministrului Avigdor Liberman, originar din Republica Moldova, pentru asistenţa permanentă oferită în cadrul cooperării bilaterale. Reprezentanţii Guvernului israelian au dat aprecieri pozitive prieteniei dintre Israel şi ţara noastră, dar şi cooperării bilaterale în domeniile politic, economic şi cultural, fiind menţionat expres că în scurt timp autorităţile israeliene abilitate vor finaliza procedura de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni.

În cadrul recepţiei au fost servite vinuri şi bucăte tradiţionale moldoveneşti, sub acompaniamentul violonistului israelian cu renume internaţional Sania Croitor, originar din Republica Moldova.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam