Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 August 2017 | 16:27
Ziua Independenţei, sărbătorită de diaspora din Lisabona
Muzica populară a răsunat ieri şi la mii de kilometri distanţă de ţara noastră. Moldovenii din diasporă au sărbătorit Ziua Independenţei. Chiar dacă sunt departe de casă, nu au uitat de tradiţiile şi obiceiurile moldoveneşti. Conaţionalii noştri aflaţi în Portugalia au încins hore şi au urat mulţi ani ţării de origine, relatează Mesager.
Sunt departe de ţară de ani buni, însă dorul de acasă şi amintirile despre meleagurile natale sunt păstrate cu sfinţenie. De Ziua Independenţei, reprezentanţii diasporei din Lisabona, şi-au dorit doar un singur lucru - să vină momentul în care să se întoarcă definitiv la baştină.

„Este ziua speranţei, ziua în care fiecare dintre noi speră la un viitor mai bun pentru ţara noastră. Noi ne iubim foarte mult ţara, mai ales în acest moment, de la distanţă. Dragostea noastră este poate cea mai probată, pentru că nu a secat şi nu va seca în sufletele noastre, chiar şi după atâţia ani de plecare din Republica Moldova”, au spus reprezentanţii diasporei din Lisabona.

La sediul Ambasadei Republicii Moldova în Lisabona, moldovenii stabiliţi în Portugalia au organizat mai multe evenimente festive, printre care ateliere de creaţie, expoziţii culinare şi de artizanat. Cei din diaspora au venit şi cu mesaje de felicitare de ziua de naştere a ţării de unde au pornit.

Amintim că Republica Moldova a marcat ieri, 27 august, 26 de ani de independență.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam