Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Ianuarie 2015 | 10:53
Ziua Internaţională a Holocaustului, comemorată în Israel
Institutul Internaţional de Studii în domeniul Holocaustului din Israel „MASSUAH” a organizat ceremonia de comemorare a Zilei Internaţionale a Holocaustului. La eveniment au participat şi circa 40 de ambasadori străini acreditaţi în Israel, printre care şi ambasadorul Republicii Moldova, Anatol Vangheli.
Activitatea a fost dedicată marcării a 70 ani de la eliberarea lagărului de concentrare din Auschwitz-Birkenhau, Polonia, inclusiv comemorării a peste șase milioane de evrei exterminați în cel de-al II-lea Război Mondial.

În același context, Școala Internațională de Studii în domeniul Holocaustului „Yad Vashem” a organizat Conferința „The Anguish of Liberaton as reflected in Art 1945-1947”, la care au participat supraviețuitori ai Holocaustului, prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, reprezentanți ai Ministerelor Afacerilor Externe și Apărării.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam