Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Iulie 2015 | 15:12
Ziua Naţională a Republicii Moldova, marcată la Expoziţia Mondială de la Milano
Ziua Naţională a Republicii Moldova va fi sărbătorită în cadrul Expoziţiei Mondiale de la Milano, Italia, pe 29 august. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Comitetului organizatoric pentru asigurarea participării Republicii Moldova în cadrul Expoziţiei Mondiale „Milano-2015”, conduse de ministrul în exerciţiu al Economiei, Stephane Bride.
Potrivit Ministerului Economiei, de Ziua Națională a Moldovei, la Milano se va deplasa o delegație oficială. La intrarea în Expoziție va fi arborat drapelul și va fi intonat imnul național, iar în Pavilion vor avea loc o serie de evenimente culturale dedicate sărbătorii naționale și întâlniri bilaterale între oficiali.

Stephane Bride a subliniat importanța organizării evenimentelor culturale cât mai diverse și interesante, care să sporească atractivitatea pavilionului țării noastre în rândul vizitatorilor. „Evenimentele organizate deja au atras mulți vizitatori, acestea având un impact pozitiv în promovarea imaginii Moldovei în plan internațional și atragerea investitorilor”, a menționat Stephane Bride.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam