Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 August 2014 | 15:34
Ziua Naţională a Republicii Moldova, sărbătorită şi în oraşe europene
Ziua Independenţei Republicii Moldova va fi sărbătorită la 27 august şi în oraşe europene precum Strasbourg şi Bruxelles. Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român (ICR) Bruxelles împreună cu misiunile diplomatice ale României şi ale Republicii Moldova la Strasbourg şi la Bruxelles.
Potrivit Institutului Cultural Român, în seria evenimentelor culturale, prevăzute cu această ocazie, se înscrie şi concertul festiv de acordeon al grupului „Concertino”, organizat la Strasbourg de către Asociaţia Studenţilor Români (ADERS).

Grupul de instrumentişti din Chişinău va susţine un turneu în trei ţări europene: Franţa, Germania şi Elveţia şi primul spectacol din acest turneu va avea loc la Strasbourg la 27 august. 

Concertino accordion-band a concertat alături de acordeonişti celebri precum Frank Marocco şi Richard Galliano şi a câştigat peste 20 de premii la festivaluri internaţionale în Canada, Coreea de Nord, Rusia, Italia, Austria, Cehia, Franţa, Germania, Elveţia, etc.    

Prin asocierea la evenimentele organizate de Ziua Independenţei Republicii Moldova, ICR Bruxelles celebrează spaţiul cultural comun România - Republica Moldova şi apartenenţa Republicii Moldova la spaţiul cultural european.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam