Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Octombrie 2016 | 16:38
Ziua sportului moldav a avut loc în oraşul Padova, Italia
În oraşul Padova, Italia a avut loc Ziua sportului moldav, duminică, 2 octombrie. În cadrul evenimentului, conaţionalii noştri au participat la turneul de fotbal între moldoveni, ajuns la a XVI-a ediţie, turneul de trântă, ediţia a IV-a şi ediţia a II-a a turneului de tenis de masă (ping-pong).
La ediția din acest an a turneului de fotbal au participat 16 echipe de fotbaliști semi-profesioniști și amatori din toată Italia, formate din cetățeni ai Republicii Moldova, aflați cu traiul permanent pe teritoriul italian. Turneul de fotbal a fost câștigat de echipa moldovenilor din oraşul Verona. De asemenea, au fost premiați cel mai bun jucător, golgheter, portar, atacant și echipa fair play. Câștigător al turneului de trântă este Ghenadie Popa, locuitor al oraşului Verona, iar învingătorul turneului de tenis de masă este Ioan Marius Mihăică.

Acest eveniment promovează integrarea cetăţenilor moldoveni în societatea italiană, cultura sportivă şi exemplul unui mod sănătos și activ de viață al cetățenilor Republicii Moldova, aflați cu traiul în Italia. De asemenea, evenimentul oferă oportunitatea de o bună promovare a sportivilor şi atleţilor moldoveni, care muncesc şi locuiesc pe teritoriul italian.

La Ziua sportului moldav au fost prezenţi peste 500 de cetăţeni ai Republicii Moldova. Oaspeți de onoare au fost Stela Stângaci, ambasadoarea Republicii Moldova în Italia, Gianfranco Bardelle, președintele reprezentanței Comitetului Olimpic Național Italian în regiunea Veneto, Oleg Nica, consul al Moldovei la Padova, Olga Coptu - șefa Biroului pentru Relații cu Diaspora, Ruslan Bodișteanu, dublu campion mondial, antrenorul selecționatei Moldovei la lupte libere și alți oaspeți.

 

Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam