Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
13 Octombrie 2017 | 15:00
Ziua sportului moldovenesc în Italia a adunat sute de participanţi
Ziua sportului moldovenesc în Italia a adunat sute de participanţi. În cadrul acestui eveniment au avut loc competiţii de fotbal, trântă, tenis de masă şi turneul de şah. Întrecerile s-au desfăşurat la complexul sportiv din Padova, relatează Mesager.
La ediţia din acest an a turneului de fotbal au participat 16 echipe semi-profesioniste şi de amatori din toată Italia, formate din cetățeni ai Republicii Moldova aflaţi cu traiul permanent pe teritoriul italian.

Participarea la eveniment a fost una numeroasă, sportivii au venit însoţiţi de suporteri, fani, rude şi prieteni.

Câştigătoare a turneului a fost echipa moldovenilor din Verona. Campion al turneului de şah a devenit Vladislav Chirpii. La tenis de masă s-a impus Dumitru Maidan. Învingător al turneului de luptă liberă a fost desemnat Nicolae Popa. Un moment aparte a fost prestaţia campionului european paralimpic Ştefan Roşca, care a reuşit o performanţă la ridicarea greutăţii şi a fost premiat la sfârşit pentru curaj şi perseveranţă. 
Postat de: Rodica Mazur
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam