Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Iunie 2014 | 16:30
Ziua Universală a Iei sărbătorită în capitala Italiei
Românii de pe ambele maluri ale Prutului, stabiliţi în Italia, vor sărbători marţi seara Ziua Universală a Iei la Muzeul Naţional de Artă şi Tradiţie Populară din oraşul Roma.
Cu această ocazie, asociaţia culturală româno-italiană „Propatria” va organiza o expoziţie  în care vor fi prezentate mai multe ii, precum şi alte obiecte ce ţin de portul național românesc, se arată pe blogul Asociaţiei „Dacia”.

La eveniment vor lua parte şi membrii Asociației „Dacia” împreună cu Ansamblul folcloric „Arțăraș”. „Compatrioţii noştri vor prezenta jocurile și cântecele populare impregnate de spiritualitatea românească basarabeană”, menționează sursa citată.

Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului Internațional Propatria - ”Giovani talenti rumeni”, ajuns la cea de a patra ediție.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam