Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Iulie 2015 | 11:32
Ziua Vinului Moldovenesc, serbată cu fast la Expoziţia Mondială de la Milano
Pavilionul Republicii Moldova la expoziţia globală Expo-Milano 2015 a atras mii de vizitatori, dornici să descopere licoarea neamului moldovenesc - vinul legendar. Potrivit Organizaţiei pentru Atragerea Investiţii şi Promovare Exporturi din Moldova (MIEPO), o sărbătoare a vinului, asemenea celei care se organizează în mod tradiţional, în luna octombrie, în capitala Republicii Moldovei, s-a desfăşurat şi la Milano.
Nelipsite de la eveniment au fost cele mai selecte și bine-cunoscute vinuri moldovenești. Iubitorii de vin au avut ocazia să afle mai multe și despre cultura vinului, a viței de vie, care crește de sute de ani, pe teritoriul țării noastre. Scopul evenimentului a fost de a comunica, la nivel internațional, despre Ziua Națională a Vinului, în vederea sporirii vizibilității acesteia și creșterii numărului turiștilor care ar vizita țara pentru acest gen de evenimente.

Cei care au împărtășit din secretele vinului moldovenesc, în funcție de zonă, soi, culoare și mireasmă, au fost chiar reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului din Republica Moldova, împreună cu cei ai Ministerului Agriculturii Republicii Moldova.

Potrivit MIEPO, la final, oaspeții și vizitatorii au admirat o expoziție inedită de oenograme - lucrări realizate în vin roșu, semnate de maestrul Vasile Botnaru. Toate picturile au făcut deliciul publicului, care a avut parte și de ateliere de creație din partea maestrului.

Amintim că din 1 mai 2015, Republica Moldova participă, în premieră, cu pavilion propriu, la expoziția globală Expo-Milano 2015, care se desfășoară la Milano, Italia. Genericul ediției „Hrană pentru planetă. Energie pentru viaţă” este unul crucial pentru Republica Moldova, în contextul promovării industriilor sale agroalimentare, vitivinicole și textile pe piața Uniunii Europene.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam