Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Octombrie 2015 | 15:12
Ziua Vinului, sărbătorită şi la Expoziţia Mondială de la Milano
Sărbătoarea naţională „Ziua Vinului” a fost marcată şi la Expoziţia Mondială de la Milano, Italia. Vizitatorii standului Republicii Moldova au degustat vinurile autohtone sub acordurile muzicii tradiţionale moldoveneşti.
În cadrul evenimentului a mai avut loc o întâlnire cu Comisarul general al pavilionului Coreei de Sud. Degustarea producției vinicole a fost solicitată și de un grup de oameni de afaceri din sectorul agricol italian, din care au făcut parte directori ai asociațiilor agricole italiene. Businessmanii s-au arătat interesați și de oportunitățile investiționale din Republica Moldova, se arată într-un mesaj plasat pe un site de socializare.

Expo Milano 2015 se desfăşoară în perioada 1 mai - 31 octombrie 2015 şi are ca temă generală „Hrănirea planetei, energie pentru viaţă”.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam