Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Octombrie 2017 | 10:32
Ziua Vinurilor Moldoveneşti, marcată în Portugalia
Palatul Marques de Pombal, din oraşul portughez Oeiras, a găzduit duminică, 29 octombrie, cea de-a III-a ediţie a Zilei Vinurilor Moldoveneşti în Portugalia. Evenimentul s-a desfăşurat la iniţiativa unei familii stabilite de 17 ani în această ţară.
Potrivit Biroului Relații cu Diaspora (BRD), la sărbătoare au fost prezenți oameni de afaceri care activează în domeniul vitivinicol și comerț, dar și înalți oficiali din Portugalia.

Prezent la eveniment, ambasadorul Moldovei în Portugalia, Dumitru Socolan, a subliniat importanța implicării reprezentanților diasporei în procesul de dezvoltare  economică a țării-baștină, precum și necesitatea implicării active a acestora în evenimentele de promovare a obiceiurilor și tradițiilor naționale.

Cei aproximativ 120 de oaspeți ai evenimentului au degustat vinuri selecte din țara noastră și au gustat bucate alese din gastronomiei noastră tradițională.
Totodată, în cadrul evenimentului s-a ținut cont și de promovarea tradițiilor naționale și a folclorului moldovenesc.

Potrivit BRD, astfel de evenimente capătă amploare în rândurile portughezilor care devin tot mai interesați de cultura și tradițiile poporului nostru, dorind tot mai mult să viziteze Republica Moldova.
Postat de: Iulia Dubceac
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam