Loading
ro ru en
Monden
Loading
26 Aprilie 2014 | 20:02
500 de obiecte de valoare din vila lui Ianukovici, expuse publicului
La aproape două luni de la fuga din ţară a preşedintelui Viktor Ianukovici, ucrainenii au ocazia să vadă tablouri şi obiecte de artă găsite în vila Mejgorie a fostului lider de la Kiev. În casa celui de al patrulea preşedinte al Ucrainei au fost găsite exponate rare cu valoare istorică.
Obiectele personale ale fostului preşedinte ucrainean sunt acum piese de muzeu. Sunt expuse aproximativ 500 de exponate: tot ce nu a reuşit să ia Ianukovici şi să fure cei care i-au vizitat reşedinţa. Portrete mai mici şi mai mari, cărţi rare, icoane sau statui ale zeilor antici din Grecia. Cu asta se delecta Viktor Ianukovici în vila sa de lângă Kiev.

Vizitatorii expoziţiei s-au arătat şocaţi de luxul în care locuia fostul lider al ţării, în timp ce oamenii de rând muncesc din greu pentru a supravieţui.
Printre exponatele de valoare se numără un tablou de Aivazovsky, o vază cu semnătura lui Pablo Picasso și un tablou al pictorului rus, Vasili Polenov , cumpărat la o licitaţie cu peste 4 milioane de lire sterline.

Fostul preşedinte ucrainean a fugit din ţară la sfârşitul lunii februarie. Între timp, el a fost dat în căutare internaţională de autorităţile de la Kiev şi acuzat de ucidere în masă a protestatarilor paşnici de pe Maidan.
 
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam