Loading
ro ru en
Monden
Loading
19 Aprilie 2017 | 15:28
Actorul Ion Mocanu sărbătoreşte jubileul de 50 de ani
Artistul emerit, actorul Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” împlineşte 50 de ani pe 19 aprilie. Chiar de ziua lui de naştere actorul a venit la emisiunea „Bună dimineaţa”, de la televiziunea naţională, unde a vorbit despre realizări, activitatea curentă şi planuri de viitor.
Ion Mocanu afirmă că s-a născut în joia dinaintea Floriilor, iar asta înseamnă noroc în viață, după spusele mamei sale. Cuvintele ei se adeveresc întru totul, deoarece este norocos și orice scop își pune se realizează, desigur, cu multă muncă.

Are o experiență vastă atât pe scenă, cât și în cinematografie. Artistul emerit afirmă, însă, că în teatru e mai plăcut să joci, deoarece este contactul direct cu spectatorul și trăiește cu adevărat soarta personajelor doar în scenă. „Se formează o energie care se duce la spectatori, iar ei ți-o întorc imediat înapoi, prin zâmbete, aplauze, lacrimi”, susține Ion Mocanu.

Chiar dacă este ziua lui de naștere, oricum va fi la muncă, pe scena teatrului. Totuși, asta nu îl deranjează câtuși de puțin. „Este un cadou pentru mine – să mă aflu în scenă de ziua mea de naștere”, recunoaște actorul. Astăzi va juca rolul lui Grigore, din spectacolul „Pomul vieții”, unul dintre cele mai apreciate piese ale teatrului național.

Actorul s-a născut la 19 aprilie 1967, în satul Tartaul, raionul Cantemir. Absolvește Școala-Studio „V.Nemirovici-Dancenko”, de pe lângă teatrul „MHAT A. P. Cehov”, din Moscova. Primește în anul 2000 premiul UNITEM pentru „Cel mai bun actor”. A realizat roluri de referinţă pe scena teatrelor naţionale şi internaţionale, iar în 2011, grație talentului și muncii depuse, obține titlul Onorific „Artist Emerit”.
Postat de: Lina Lungu
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam